Składniki
- 12 łyżek oliwy ekstra wergin
- 4 ząbki czosnku
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżeczka tymianku
- 4 łyżeczki ostrej musztardy
- 5 łyżek octu winnego
- sól
Etapy przygotowania
- Czosnek obrać, posiekać, koperek opłukać, osuszyć, posiekać.
- Oliwę połączyć z posiekanym czosnkiem i posiekanym koperkiem, dodać tymianek, musztardę i ocet, przyprawić solą, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do grillowania mięsa i ryb
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę ziołową ; Marynatę ziołową z tymiankiem