MARYNATA ZIOŁOWA Z KOPERKIEM


Składniki

  • 12 łyżek oliwy ekstra wergin
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 4 łyżeczki ostrej musztardy
  • 5 łyżek octu winnego
  • sól

Etapy przygotowania

  • Czosnek obrać, posiekać, koperek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Oliwę połączyć z posiekanym czosnkiem i posiekanym koperkiem, dodać tymianek, musztardę i ocet, przyprawić solą, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do grillowania mięsa i ryb

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę ziołową ; Marynatę ziołową z tymiankiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]