Składniki
- 12 łyżek oliwy ekstra vergin
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1 łyżka Vegety
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
Etapy przygotowania
- Oliwę połączyć z obranym i przeciśnięty przez praskę czosnkiem, dodać kolejno; zioła prowansalskie, vegetę, paprykę, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do karkówki i żeberek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę ziołową z koperkiem ; Marynatę ziołową z tymiankiem