MARYNATA ZIOŁOWA


Składniki

  • 12 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka Vegety
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z obranym i przeciśnięty przez praskę czosnkiem, dodać kolejno; zioła prowansalskie, vegetę, paprykę, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do karkówki i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę ziołową z koperkiem ; Marynatę ziołową z tymiankiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]