KOTLETY MIELONE Z GRILLA


Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa wołowego
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • mielona papryka
  • sól, pieprz
  • olej

Etapy przygotowania

  • Cebulę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  • Mięso połączyć z cebulą i czosnkiem, wbić jajko, przyprawić mieloną papryką, solą i pieprzem, wyrobić masę mięsną.
  • Z masy mięsnej uformować płaskie, owalne kotlety, z każdej strony posmarować je olejem i ułożyć na aluminiowej tacy.
  • Kotlety grillować na mocno rozgrzanym grillu około 10 – 15 minut z każdej strony.
  • Kotlety podawać z sosem czosnkowym wg receptury Kulinarka.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Sos czosnkowy ; Hamburgery z grilla ; Hamburgery z grilla inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]