SOS MUSZTARDOWY


Składniki

  • 10 łyżek oliwy
  • 7 łyżek przegotowanej wody
  • 3 łyżki musztardy miodowej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z wodą, musztardą, miodem i sokiem z cytryny, ubić trzepaczką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany koperek, wymieszać, odstawić do lodówki na około 10 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do sałatki wiosennej, doskonały do surówki z zielonej sałaty

Kulinarek poleca; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące miodu ; Właściwości lecznicze oliwy ; Właściwości lecznicze miodu

Kulinarek poleca; Sos musztardowy inaczej

Kulinarek poleca; Sałatkę wiosenną z kurczakiem w sosie kremowym ; Sałatkę wiosenną z łososiem w sosie musztardowym

Kulinarek poleca; Sałatki ; Surówki

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]