Składniki
-  80 dag żeberek wieprzowych
 
Składniki marynaty
-  1 cebula
 -  1 czerwona papryczka chili
 -  2 ząbki czosnku
 -  1/2 szklanki pikantnego keczupu
 -  1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
 -  4 łyżki octu winnego
 -  6 łyżek oliwy ekstra vergin
 -  mielone goździki, imbir, cynamon
 
Etapy przygotowania
-  Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na porcje.
 -  Marynata; cebulę obrać, posiekać, papryczkę chili umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, czosnek obrać posiekać, keczup połączyć z winem, dodać ocet, oliwę, posiekaną cebulę, pokrojoną papryczkę chili, posiekany czosnek, szczyptę mielonych goździków, imbiru i cynamonu, dokładnie wymieszać.
 -  Marynatą zalać żeberka, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 3 godziny lub całą noc.
 -  Żeberka grillować na mocno rozgrzanym grillu po około 15 minut z każdej strony, często je obracając i smarując pozostałą marynatą.
 
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące przypraw ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze przypraw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę ostrą inaczej