Składniki
- 3 łyżki oliwy ekstra vergin
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki sosu Tabasco
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
Etapy przygotowania
- Oliwę połączyć z miodem i koncentratem pomidorowym, dodać sos Tabasco, sól, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do skrzydełek i udek kurczaka, steków wołowych i żeberek wieprzowych
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę ostrą inaczej