MARYNATA OSTRA


Składniki

  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki pikantnego keczupu
  • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 4 łyżki octu winnego
  • 6 łyżek oliwy ekstra vergin
  • mielone goździki, imbir, cynamon

Etapy przygotowania

  • Cebulę obrać, posiekać, papryczkę chili umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, czosnek obrać posiekać.
  • Keczup połączyć z winem, dodać ocet, oliwę, posiekaną cebulę, pokrojoną papryczkę chili, posiekany czosnek, szczyptę mielonych goździków, imbiru i cynamonu, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do skrzydełek i udek kurczaka, steków wołowych i żeberek wieprzowych

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące przypraw ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy ; Właściwości lecznicze przypraw

Kulinarek poleca; Marynatę ostrą inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]