JAJECZNICA Z RZODKIEWKĄ I GROSZKIEM


Składniki

  • 6 jajek
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 puszki groszku
  • 2 łyżki masła
  • sól

Etapy przygotowania

  • Jajka wbić do miseczki lekko roztrzepać, pomidory, rzodkiewki i szczypiorek umyć, osuszyć, pomidory pokroić w kostkę, rzodkiewki pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać, groszek osączyć z zalewy.
  • Na patelni roztopić masło, dodać pokrojone pomidory, rzodkiewki, posiekany szczypiorek i osączony groszek, przemieszać, chwilę podsmażyć, wlać masę jajeczną, przyprawić do smaku solą, delikatnie mieszając smażyć na małym ogniu, aż jajecznica się zetnie Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia.
  • Jajecznicę podawać na gorąco ze świeżym chlebem.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące smażenia ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące pomidorów ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Jajecznicę po góralsku ; Jajecznicę ze śledziem ; Jajecznicę z pomidorem i boczkiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]