Składniki
- 8 jajek
- 4 łyżki mleka
- 4 łyżki startego oscypka
- 1 łyżka posiekanego lubczyku
- 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
- 5 dag słoniny
- sól
Etapy przygotowania
- Jajka wbić do miseczki, roztrzepać z mlekiem, oscypkiem i lubczykiem, słoninę pokroić w drobną kostkę.
- Na patelni ze smażyć na skwarki pokrojoną słoninę, wlać masę jajeczną, przyprawić do smaku solą, delikatnie mieszając smażyć na małym ogniu, aż jajecznica się zetnie Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia.
- Jajecznicę posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać na gorąco ze świeżym razowym chlebem.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące smażenia ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół
Kulinarek poleca; Jajecznicę z pomidorem i boczkiem ; Jajecznicę z rzodkiewką i groszkiem ; Jajecznicę ze śledziem