JAJECZNICA PO GÓRALSKU


Składniki

  • 8 jajek
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki startego oscypka
  • 1 łyżka posiekanego lubczyku
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
  • 5 dag słoniny
  • sól

Etapy przygotowania

  • Jajka wbić do miseczki, roztrzepać z mlekiem, oscypkiem i lubczykiem, słoninę pokroić w drobną kostkę.
  • Na patelni ze smażyć na skwarki pokrojoną słoninę, wlać masę jajeczną, przyprawić do smaku solą, delikatnie mieszając smażyć na małym ogniu, aż jajecznica się zetnie Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia.
  • Jajecznicę posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać na gorąco ze świeżym razowym chlebem.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące smażenia ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Jajecznicę z pomidorem i boczkiem ; Jajecznicę z rzodkiewką i groszkiem ; Jajecznicę ze śledziem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]