JAJECZNICA ZE ŚLEDZIEM


Składniki

  • 6 jajek
  • 2 płaty śledziowe (matiasa)
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
  • mielona słodka papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Śledzie dokładnie osączyć z zalewy, zdjąć z nich skórę, pokroić poprzecznie na cienkie paski, szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Jajka wbić do miseczki, roztrzepać z mlekiem, dodać pokrojone śledzie, posiekany szczypiorek, wymieszać.
  • Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, delikatnie mieszając smażyć na małym ogniu, aż jajecznica się zetnie Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia.
  • Jajecznicę podawać na gorąco ze świeżym chlebem.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące smażenia

Kulinarek poleca; Jajecznicę po góralsku ; Jajecznicę z pomidorem i boczkiem ; Jajecznicę z rzodkiewką i groszkiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]