Składniki
- 6 jajek
- 2 pomidory
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 puszki groszku
- 2 łyżki masła
- sól
Etapy przygotowania
- Jajka wbić do miseczki lekko roztrzepać, pomidory, rzodkiewki i szczypiorek umyć, osuszyć, pomidory pokroić w kostkę, rzodkiewki pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać, groszek osączyć z zalewy.
- Na patelni roztopić masło, dodać pokrojone pomidory, rzodkiewki, posiekany szczypiorek i osączony groszek, przemieszać, chwilę podsmażyć, wlać masę jajeczną, przyprawić do smaku solą, delikatnie mieszając smażyć na małym ogniu, aż jajecznica się zetnie Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia.
- Jajecznicę podawać na gorąco ze świeżym chlebem.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące smażenia ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące pomidorów ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Jajecznicę po góralsku ; Jajecznicę ze śledziem ; Jajecznicę z pomidorem i boczkiem