MARYNATA WINNO/ZIOŁOWA


Składniki

  • 3 łyżki oliwy ekstra vergin
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka Vegety
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 cytryny

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z obranym i przeciśnięty przez praskę czosnkiem, mieszając dodawać kolejno; Vegetę, estragon, kolendrę, tymianek, oregano, wymieszane składniki zalać winem, dodać cukier, wycisnąć sok z cytryny, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do filetów z indyka, schabu i ryb

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę winno/ziołową z koperkiem ; Marynatę winno/ziołową z lubczykiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]