MARYNATA WINNO/ZIOŁOWA Z LUBCZYKIEM


Składniki

  • 1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 listki laurowe
  • 15 ziarenek czarnego pieprzu
  • sól

Etapy przygotowania

  • Wino połączyć z bazylią, lubczykiem, tymiankiem, dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu, szczyptę soli, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do mięsa wołowego

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Marynatę winno/ziołową

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]