Składniki
- 3 łyżki oliwy ekstra vergin
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka Vegety
- 1 łyżeczka estragonu
- 1 łyżeczka kolendry
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka oregano
- 100 ml białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 cytryny
Etapy przygotowania
- Oliwę połączyć z obranym i przeciśnięty przez praskę czosnkiem, mieszając dodawać kolejno; Vegetę, estragon, kolendrę, tymianek, oregano, wymieszane składniki zalać winem, dodać cukier, wycisnąć sok z cytryny, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do filetów z indyka, schabu i ryb
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę winno/ziołową z koperkiem ; Marynatę winno/ziołową z lubczykiem