MARYNATA WINNO/ZIOŁOWA Z KOPERKIEM


Składniki

  • 8 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 2 czerwone cebule
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 150 ml białego wytrawnego wina

Etapy przygotowania

  • Cebulę obrać, drobno posiekać, rozmaryn i koperek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Oliwę połączyć z  posiekaną cebulą, posiekanym rozmarynem i posiekanym koperkiem, dolać ocet i wino, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do filetów z indyka, schabu i ryb

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę winno/ziołową ; Marynatę winno/ziołową z lubczykiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]