Składniki
- 8 łyżek oliwy ekstra vergin
- 2 czerwone cebule
- 3 gałązki rozmarynu
- 1/2 pęczka koperku
- 1 łyżeczka octu winnego
- 150 ml białego wytrawnego wina
Etapy przygotowania
- Cebulę obrać, drobno posiekać, rozmaryn i koperek opłukać, osuszyć, posiekać.
- Oliwę połączyć z posiekaną cebulą, posiekanym rozmarynem i posiekanym koperkiem, dolać ocet i wino, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do filetów z indyka, schabu i ryb
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę winno/ziołową ; Marynatę winno/ziołową z lubczykiem