PIKLE W SAŁATCE


Składniki

Etapy przygotowania

  1. Buraczki (wg receptury Kulinarka Zobacz; Info Kulinarka) osączyć z zalewy, pokroić w plasterki, ogórki (wg receptury Kulinarka Zobacz; Info Kulinarka) osączyć z zalewy, pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę obrać, pokroić w piórka, przełożyć na sito, przelać wrzącą wodą (będzie miała łagodniejszy smak), dokładnie osączyć, koperek opłukać, osuszyć, posiekać (kilka gałązek pozostawić do dekoracji).
  2. Buraczki połączyć z ogórkami i cebulą, całość skropić oliwą, oprószyć koperkiem, solą i pieprzem, delikatnie przemieszać.
  3. Sałatkę podawać w salaterce, wierzch przybrać gałązką koperku.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Buraczki w marynacie łagodnej ; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem

Kulinarek poleca; Przetwory ; Marynaty

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]