Składniki
- pomidorki w oliwie (wg receptury Kulinarka)
- 2 opakowania mozzarelli
- świeża bazylia
Etapy przygotowania
- Pomidorki wyjąć z oliwy, obtoczyć na papierowym ręczniku celem zebrania nadmiaru oleju (pomidorki można użyć umyć w całości lub pokroić na cząstki).
- Mozzarellę osączyć z zlewy, pokroić na plastry, listki bazylii opukać, osuszyć.
- Plastry mozzarelli ułożyć na talerzyku (można je też ułożyć na jednym dużym talerzu), obłożyć pomidorkami, udekorować listkami bazylii.
Info Kulinarka
Znakomicie wygląda i wybornie smakuje
Kulinarek poleca; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Pomidory z mozzarellą