POMIDORY Z MOZZARELLĄ


Składniki

  • 50 dag pomidorów 
  • 25 dag mozzarelli
  • oliwa
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • świeża bazylia

Etapy przygotowania

  • Pomidory umyć, osuszyć, pociąć na plastry.
  • Mozzarellę osączyć z zlewy, pokroić na plastry, listki bazylii opłukać, osuszyć. 
  • Plastry pomidorów i mozzarelli na przemian ułożyć na talerzu, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem, udekorować listkami bazylii.
     

Info Kulinarka

Szybka przystawka na każdą okazję

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Pomidorki w oliwie z mozzarellą

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]