MARYNATA PIWNA

Marynata do mięsa
Składniki

  • 1/3 szklanki jasnego piwa
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Piwo połączyć z oliwą, musztardą i miodem, dodać majeranek, paprykę, obrany i posiekany czosnek, wszystko razem dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 10 minut.

 Marynata

Info Kulinarka

Marynata doskonała do indyka, kurczaka i karkówki

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę piwną inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]