Składniki
- 1/3 szklanki jasnego piwa
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Piwo połączyć z oliwą, musztardą i miodem, dodać majeranek, paprykę, obrany i posiekany czosnek, wszystko razem dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 10 minut.
Info Kulinarka
Marynata doskonała do indyka, kurczaka i karkówki
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę piwną inaczej