MARYNATA PIWNA


Składniki

  • 1 szklanka piwa
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka bazylii
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Piwo połączyć z obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać oliwę, miód, bazylię, paprykę, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. 
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do indyka, kurczaka i karkówki

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę piwną inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]