Składniki
- 1 szklanka piwa
- 4 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy ekstra vergin
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka bazylii
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Piwo połączyć z obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać oliwę, miód, bazylię, paprykę, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do indyka, kurczaka i karkówki
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę piwną inaczej