SANDACZ PIECZONY W WARZYWACH


Składniki

  • 4 filety sandacza
  • 1 papryka czerwona
  • 1 por
  • 1 cytryna
  • masło
  • olej
  • sól, pieprz
  • liście sałaty do dekoracji

Etapy przygotowania

  • Filety oczyścić, opłukać, osuszyć, z obu stron skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić, paprykę umyć, osuszyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie paski, por oczyścić, umyć, białą część pora pokroić w plasterki.
  • Filety w całości ułożyć na oddzielnych, posmarowanych olejem, kawałkach folii aluminiowej, na wierzchu każdego fileta ułożyć wiórki masła, paski papryki, plasterki pora, brzegi foli ściśle zwinąć, piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C.
  • Sandacza z warzywami wyjąć z folii, ułożyć na liściach sałaty, podawać na ciepło.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące ryb ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze ryb ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]