MARYNATA CEBULOWA


Składniki

  • 4 czerwone cebule
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka oliwy ekstra vergin
  • 8 łyżek soku z cytryny
  • 12 łyżek czerwonego octu winnego
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Cebulę obrać, posiekać, szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Wodę połączyć z oliwą, sokiem z cytryny i octem, dodać posiekaną cebulę, posiekany szczypiorek, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 – 10 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do drobiu, zwłaszcza indyka i kurczaka

Mięso w marynacie przechowywać pod przykryciem w lodówce około 5 godzin

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę cebulową inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]