GULASZ Z KASZĄ


Składniki

  • 80 dag łopatki wieprzowej
  • 25 dag kaszy gryczanej
  • 1 cebula
  • 1 torebka mrożonych warzyw do gulaszu
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Etapy przygotowania

  • Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić z błony, pokroić w grubą kostkę, cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę, kaszę dobrze opłukać Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania.
  • W rondlu na mocno rozgrzanym oleju, zeszklić pokrojoną cebulę, dodać pokrojone mięso, przemieszać, oprószyć mąką, papryką, gałką muszkatołową, ponownie przemieszać, szybko zasmażyć, zalać bulionem warzywnym, dodać listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, sos sojowy, kminek, przemieszać, zagotować, zmniejszyć ogień, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut, dodać opłukaną kaszę i mrożone warzywa, przemieszać, dusić dalej pod przykryciem około 30 minut.
  • Gulasz podawać na ciepło, przybrany gałązką natki pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące przypraw ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze przypraw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]