SZPINAK Z PIECZARKAMI


Składniki

  • 80 dag szpinaku
  • 40 dag pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Szpinak dokładnie umyć, listki oczyścić z ogonków, włożyć do osolonego wrzątku, gotować (blanszować) 3 minuty Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania warzyw, osączyć.
  • Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki, często mieszając podsmażyć na rozgrzanym oleju, aż do całkowitego odparowania płynu, dodać osączony szpinak, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, przemieszać, przyprawić solą i pieprzem, dusić 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
  • Podawać na ciepło.
     

Info Kulinarka

Doskonała przystawka do potraw mięsnych z wieprzowiny

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania warzyw ; Rady dotyczące grzybów ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Szpinak na ostro

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]