KOTLETY MIELONE Z SEREM


Składniki

  • 25 dag mielonego mięsa z kurczaka
  • 25 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 20 dag żółtego sera w kostce
  • 2 jajka
  • 1 sucha zwykła bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 łyżki tartej bułki
  • olej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Bułkę namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć.
  • Mięso drobiowe połączyć z mięsem wieprzowym, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem, wyrobić jednolitą mięsną masę.
  • Ser pokroić w grube plastry, a następnie plastry pokroić w kwadraty 4 x 4 cm.
  • Kawałki sera okleić wyrobioną mięsną masą formując owalne kotlety.
  • Uformowane kotlety obtoczyć bułce tartej, smażyć po około 3 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące smażenia ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Kotlety mielone z kapusta i kaszą ; Kotlety mielone ze śmietaną

Kulinarek poleca; wyśmienitą do kotletów Kapustę gotowaną z cebulką

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]