Składniki
- 8 łyżek oliwy ekstra vergin
- 6 łyżek sosu sojowego
- 3 łyżki słodko-pikantnego sosu chili
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka bazylii
Etapy przygotowania
- Oliwę połączyć z sosem sojowym i sosem chili, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, bazylię, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do karkówki, schabu, szynki i żeberek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę pikantną inaczej