MARYNATA PIKANTNA


Składniki

  • 8 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżki słodko-pikantnego sosu chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka bazylii

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z sosem sojowym i sosem chili, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, bazylię, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do karkówki, schabu, szynki i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę pikantną inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]