MARYNATA PIKANTNA

Marynata
Składniki

  • 10 łyżek oliwy
  • 4 łyżki pikantnego keczupu
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • szczypta chili
  • pieprz

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z keczupem, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, majeranek, bazylię, szczyptę chili, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 – 10 minut.

 Marynata

Info Kulinarka

Doskonała do karkówki, schabu, szynki i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę pikantną inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]