Składniki
- 10 łyżek oliwy
- 4 łyżki pikantnego keczupu
- 4 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- szczypta chili
- pieprz
Etapy przygotowania
- Oliwę połączyć z keczupem, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, majeranek, bazylię, szczyptę chili, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 – 10 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do karkówki, schabu, szynki i żeberek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę pikantną inaczej