SALSA POMIDOROWA Z ZIOŁAMI


Składniki

  • 50 dag pomidorów
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek oregano
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w kostkę, szczypiorek i listki oregano opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Pomidory połączyć z posiekanym szczypiorkiem i posiekanymi listkami oregano, dodać oliwę, sól i pieprz do smaku, przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienita do mięs pieczonych i potraw z grilla

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Salsę pomidorową z ogórkami ; Salsę pomidorową z papryką ; Surówki

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]