Składniki
- 50 dag pomidorów
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek oregano
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w kostkę, szczypiorek i listki oregano opłukać, osuszyć, posiekać.
- Pomidory połączyć z posiekanym szczypiorkiem i posiekanymi listkami oregano, dodać oliwę, sól i pieprz do smaku, przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienita do mięs pieczonych i potraw z grilla
Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Salsę pomidorową z ogórkami ; Salsę pomidorową z papryką ; Surówki