SALSA POMIDOROWA Z OGÓRKAMI


Składniki

  • 50 dag pomidorów
  • 50 dag ogórków
  • 2 czerwone cebule
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w kostkę, ogórki obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać, posiekać, natkę pietruszki opłukać, posiekać.
  • Pomidory połączyć z ogórkami, dodać posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, oliwę, sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienita do mięs pieczonych i potraw z grilla

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Salsę pomidorową z papryką ; Salsę pomidorową z ziołami ; Surówki

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]