Składniki
- 50 dag pomidorów
- 50 dag ogórków
- 2 czerwone cebule
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w kostkę, ogórki obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać, posiekać, natkę pietruszki opłukać, posiekać.
- Pomidory połączyć z ogórkami, dodać posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, oliwę, sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienita do mięs pieczonych i potraw z grilla
Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Salsę pomidorową z papryką ; Salsę pomidorową z ziołami ; Surówki