SOS CEBULOWY


Składniki

  • 80 dag czerwonej cebuli
  • 10 dag rodzynek
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki miodu
  • 6 łyżek octu balsamicznego
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka tymianku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Cebule obrać, posiekać, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, tymianek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać czosnek, posiekany tymianek, podlać octem balsamicznym, przemieszać, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut, dodać miód, do smaku sól i pieprz, przemieszać.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do pasztetów z każdego rodzaju mięsa

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące oleju ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze oleju ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]