Składniki
- 80 dag czerwonej cebuli
- 10 dag rodzynek
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki miodu
- 6 łyżek octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
- 1/2 pęczka tymianku
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Cebule obrać, posiekać, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, tymianek opłukać, osuszyć, posiekać.
- Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać czosnek, posiekany tymianek, podlać octem balsamicznym, przemieszać, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut, dodać miód, do smaku sól i pieprz, przemieszać.
Info Kulinarka
Wyśmienity do pasztetów z każdego rodzaju mięsa
Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące oleju ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze oleju ; Właściwości lecznicze ziół