WOŁOWINA Z FASOLKĄ NA OSTRO


Składniki

  • 40 dag łopatki wołowej
  • 30 dag czerwonej fasoli
  • 40 dag pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Fasolę umyć, namoczyć Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania warzyw, ugotować, odcedzić.
  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w kostkę, cebulę i czosnek obrać, posiekać, papryczkę umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski.
  • W rondlu rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać pokrojone mięso, mieszając, smażyć około 2 minut, aż zarumieni się ze wszystkich stron, dodać ugotowaną fasolę, pokrojone pomidory, pokrojoną papryczkę chili, przemieszać, dodać słodką i ostrą paprykę, jeszcze raz przemieszać, dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie, pod koniec duszenia przyprawić solą i pieprzem.
  • Wołowinę przybrać gałązką natki pietruszki, podawać z pieczywem.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania warzyw ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]