MARYNATA MUSZTARDOWA


Składniki

  • 5 łyżek musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • 3 łyżki oliwy ekstra vergin
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 ząbki czosnku

Etapy przygotowania

  • Musztardę połączyć z oliwą, miodem, sosem sojowym, octem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do wołowiny, karkówki i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę musztardową z ziołami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]