Składniki
- 5 łyżek musztardy z całymi ziarnami gorczycy
- 3 łyżki oliwy ekstra vergin
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki octu winnego
- 3 ząbki czosnku
Etapy przygotowania
- Musztardę połączyć z oliwą, miodem, sosem sojowym, octem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do wołowiny, karkówki i żeberek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę musztardową z ziołami