MARYNATA MUSZTARDOWA Z ZIOŁAMI


Składniki

  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • 10 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 cytryna

Etapy przygotowania

  • Cytrynę sparzyć wrzątkiem wody, następnie dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i cienko obrać ją ze skórki, skórkę pociąć w drobne paseczki.
  • Musztardę francuską połączyć z musztardą miodową, oliwą, tymiankiem, oregano i pociętą skórką cytryny, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do karkówki i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Marynatę musztardową inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]