Składniki
- 4 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżka musztardy miodowej
- 10 łyżek oliwy ekstra vergin
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka oregano
- 1 cytryna
Etapy przygotowania
- Cytrynę sparzyć wrzątkiem wody, następnie dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i cienko obrać ją ze skórki, skórkę pociąć w drobne paseczki.
- Musztardę francuską połączyć z musztardą miodową, oliwą, tymiankiem, oregano i pociętą skórką cytryny, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do karkówki i żeberek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół
Kulinarek poleca; Marynatę musztardową inaczej