SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM W ZIEMNIAKACH

Sałatka (OneDrive)
Składniki

  • 60 dag ziemniaków
  • 2 puszki tuńczyka w kawałku
  • 2 puszki kukurydzy
  • 2 cebule
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, słodka papryka

Etapy przygotowania

  • Ziemniaki umyć, ugotować w skórkach w osolonej wodzie, ostudzić, obrać ze skórek Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w kostkę.
  • Tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy, tuńczyka podzielić na kawałki, połączyć z kukurydzą, dodać obraną i drobno posiekaną cebulą, pokrojone ziemniaki, opłukaną i posiekaną natkę pietruszki (część posiekanej natki pozostawić do dekoracji), wszystko dokładnie wymieszać, połączyć oliwą, przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką, przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 15 minut.
  • Sałatkę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.

Sałatka (OneDrive)

Sałatka (OneDrive) 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Sałatkę z tuńczykiem w brokułach ; Sałatkę z tuńczykiem w kukurydzy ; Sałatkę z tuńczykiem w pomidorach

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]