SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM W KUKURYDZY


Składniki

  • 10 dag żółtego sera w kawałku
  • 2 puszki tuńczyka w kawałku
  • 2 puszki kukurydzy
  • 1 por
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 6 łyżek majonezu
  • mielona ostra papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy, por oczyścić, pokroić w grube plasterki, pietruszkę opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Tuńczyka podzielić na kawałki, połączyć z kukurydzą, dodać ser i majonez, dokładnie wymieszać, przyprawić ostrą papryką, solą i pieprzem, przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 15 minut.
  • Sałatkę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera

Kulinarek poleca; Sałatkę z tuńczykiem w brokułach ; Sałatkę z tuńczykiem w pomidorach ; Sałatkę z tuńczykiem w ziemniakach

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]