Składniki
- 10 dag żółtego sera w kawałku
- 2 puszki tuńczyka w kawałku
- 2 puszki kukurydzy
- 1 por
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 6 łyżek majonezu
- mielona ostra papryka
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy, por oczyścić, pokroić w grube plasterki, pietruszkę opłukać, osuszyć, posiekać.
- Tuńczyka podzielić na kawałki, połączyć z kukurydzą, dodać ser i majonez, dokładnie wymieszać, przyprawić ostrą papryką, solą i pieprzem, przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 15 minut.
- Sałatkę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera
Kulinarek poleca; Sałatkę z tuńczykiem w brokułach ; Sałatkę z tuńczykiem w pomidorach ; Sałatkę z tuńczykiem w ziemniakach