SAŁATKA WARZYWNA Z WĘDZONYM INDYKIEM


Składniki

  • 40 dag wędzonego fileta z indyka
  • 4 jajka
  • 3 duże ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 szklanka majonezu
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać, grubo posiekać.
  • Filet indyka pokroić  w kostkę, ogórki osączyć, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w kostkę, paprykę umyć, osuszyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, fasolkę, kukurydzę i groszek z puszki przelać na durszlak, dokładnie osączyć.
  • Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 10 – 15 minut.
  • Przed podaniem wierzch sałatki posypać posiekanym koperkiem.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]