SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKIEM


Składniki

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 3 pory
  • 2 jabłka
  • 3 jajka
  • 1 cytryna
  • 2 puszki kukurydzy
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Rzodkiewki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, pory oczyścić, umyć, osuszyć, przeciąć wzdłuż na pół, pokroić w talarki, jabłka umyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, posiekać, od razu skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy, natkę pietruszki opłukać, posiekać.
  • Jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.
  • Osączoną kukurydzę połączyć z pokrojonymi rzodkiewkami, porami i jajkami, dodać posiekane jabłka i majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 15 minut.
  • Sałatkę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze owoców ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Sałatkę wiosenną z kurczakiem w sosie kremowym ; Sałatkę wiosenną z łososiem w sosie musztardowym

Kulinarek poleca; Sałatki ; Sosy do sałatek i surówek

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]