KASZANKA Z BOCZKIEM GRILLOWANA W JABŁKACH


Składniki

  • 8 kawałków kaszanki
  • 8 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 4 duże jabłka
  • 2 duże cebule
  • 1 główka czosnku
  • 4 łyżki majeranku
  • olej

Etapy przygotowania

  • Kaszanki owinąć plastrami boczku, jabłka umyć, osuszyć, przekroić na pół (nie obierać), usunąć gniazda nasienne, pokroić w grube plasterki, cebulę obrać, pokroić w talarki, ząbki czosnku obrać, pokroić w plasterki.
  • Każdą kaszankę owiniętą plastrem boczku ułożyć na kawałku żaroodpornej aluminiowej folii posmarowanej olejem, obłożyć plastrami jabłek, cebulą i czosnkiem, całość obficie posypać majerankiem, folie szczelnie zawinąć, grillować około 15 minut.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące jabłek ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]