Składniki
-  8 kawałków kaszanki
 -  8 cienkich plastrów wędzonego boczku
 -  4 duże jabłka
 -  2 duże cebule
 -  1 główka czosnku
 -  4 łyżki majeranku
 -  olej
 
Etapy przygotowania
-  Kaszanki owinąć plastrami boczku, jabłka umyć, osuszyć, przekroić na pół (nie obierać), usunąć gniazda nasienne, pokroić w grube plasterki, cebulę obrać, pokroić w talarki, ząbki czosnku obrać, pokroić w plasterki.
 -  Każdą kaszankę owiniętą plastrem boczku ułożyć na kawałku żaroodpornej aluminiowej folii posmarowanej olejem, obłożyć plastrami jabłek, cebulą i czosnkiem, całość obficie posypać majerankiem, folie szczelnie zawinąć, grillować około 15 minut.
 
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące jabłek ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców ; Właściwości lecznicze oleju