Składniki
- 8 kawałków kaszanki
- 8 cienkich plastrów wędzonego boczku
- 4 duże jabłka
- 2 duże cebule
- 1 główka czosnku
- 4 łyżki majeranku
- olej
Etapy przygotowania
- Kaszanki owinąć plastrami boczku, jabłka umyć, osuszyć, przekroić na pół (nie obierać), usunąć gniazda nasienne, pokroić w grube plasterki, cebulę obrać, pokroić w talarki, ząbki czosnku obrać, pokroić w plasterki.
- Każdą kaszankę owiniętą plastrem boczku ułożyć na kawałku żaroodpornej aluminiowej folii posmarowanej olejem, obłożyć plastrami jabłek, cebulą i czosnkiem, całość obficie posypać majerankiem, folie szczelnie zawinąć, grillować około 15 minut.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące jabłek ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców ; Właściwości lecznicze oleju