Składniki
- 20 dag sera feta
- 15 dag sera białego
- 7 rzodkiewek
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Sery rozgnieść widelcem, połączyć, utrzeć na gładką masę, rzodkiewki umyć, osuszyć, 6 rzodkiewek posiekać, 1 rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
- Do masy serowej dodać posiekane rzodkiewki, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, odstawić pod przykryciem na około 10 – 15 minut.
- Pastę podawać w salaterce wierzch przybrać plasterkami rzodkiewki.
Info Kulinarka
Wyśmienita na śniadanie i kolację, znakomita do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Pastę serową z pestkami dyni ; Pastę serową z pomidorami ; Pastę serową z warzywami