PASTA SEROWA Z RZODKIEWKĄ


Składniki

  • 20 dag sera feta
  • 15 dag sera białego
  • 7 rzodkiewek
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Sery rozgnieść widelcem, połączyć, utrzeć na gładką masę, rzodkiewki umyć, osuszyć, 6 rzodkiewek posiekać, 1 rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  • Do masy serowej dodać posiekane rzodkiewki, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, odstawić pod przykryciem na około 10 – 15 minut.
  • Pastę podawać w salaterce wierzch przybrać plasterkami rzodkiewki.


Info Kulinarka

Wyśmienita na śniadanie i kolację, znakomita do kanapek i przekąsek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Pastę serową z pestkami dyni ; Pastę serową z pomidorami ; Pastę serową z warzywami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]