Składniki
- 25 dag białego sera
- 20 dag pestek dyni
- 5 ząbków czosnku
- 1 pęczek bazylii
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- ostra papryka
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Ser rozgnieść widelcem, pestki dyni zmielić, czosnek obrać, drobno posiekać, bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki.
- Rozgnieciony twaróg zmiksować z czosnkiem, listkami bazylii (kilka listków pozostawić do dekoracji) i jogurtem, dodać zmielone pestki dyni, przyprawić do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
- Pastę podawać w salaterce, wierzch przybrać listkami bazylii.
Info Kulinarka
Wyśmienita na śniadanie do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Pastę serową z pomidorami ; Pastę serową z warzywami