PASTA SEROWA Z PESTKAMI DYNI


Składniki

  • 25 dag białego sera
  • 20 dag pestek dyni
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 pęczek bazylii
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • ostra papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ser rozgnieść widelcem, pestki dyni zmielić, czosnek obrać, drobno posiekać, bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki.
  • Rozgnieciony twaróg zmiksować z czosnkiem, listkami bazylii (kilka listków pozostawić do dekoracji) i jogurtem, dodać zmielone pestki dyni, przyprawić do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • Pastę podawać w salaterce, wierzch przybrać listkami bazylii.

 

Info Kulinarka

Wyśmienita na śniadanie do kanapek i przekąsek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Pastę serową z pomidorami ; Pastę serową z warzywami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]