PASTA SEROWA Z WARZYWAMI


Składniki

  • 25 dag białego sera
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1/2 pęczka dymki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól, biały pieprz

Etapy przygotowania

  • Ser rozgnieść widelcem, rzodkiewki i dymki oczyścić, opłukać, osuszyć, drobno pokroić, liście z łodyg selera, opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Rozgnieciony twaróg połączyć z pokrojonymi warzywami, dodać śmietanę, posiekane liście selera naciowego (część selera pozostawić do dekoracji), przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym selerem naciowym.
     

Info Kulinarka

Wyśmienita na śniadanie do kanapek i przekąsek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]