Składniki
- 25 dag białego sera
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1/2 pęczka dymki
- 2 łodygi selera naciowego
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- sól, biały pieprz
Etapy przygotowania
- Ser rozgnieść widelcem, rzodkiewki i dymki oczyścić, opłukać, osuszyć, drobno pokroić, liście z łodyg selera, opłukać, osuszyć, posiekać.
- Rozgnieciony twaróg połączyć z pokrojonymi warzywami, dodać śmietanę, posiekane liście selera naciowego (część selera pozostawić do dekoracji), przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
- Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym selerem naciowym.
Info Kulinarka
Wyśmienita na śniadanie do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera