MARCHEWKA DUSZONA W POMIDORACH

Marchewka
Składniki

  • 5 dużych marchewek
  • 2 cebule
  • 1 puszka krojonych pomidorów 
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Marchewki umyć, obrać, pokroić w kostkę, cebule obrać, posiekać.
  • Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone marchewki, pomidory (bez skórki) z zalewą, oregano, paprykę, przemieszać, przyprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
  • Marchewkę podawać na ciepło, brzeg talerza dekoracyjnie oprószyć słodką papryką.

 

Marchewka

 

Marchewka

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; doskonałego do marchewki Dorsza w sosie pomidorowym

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]