SAŁATKA WARZYWNA Z KASZĄ I KIEŁBASĄ


Składniki

  • 20 dag kaszy jęczmiennej perłowej
  • 20 dag kabanosów
  • 4 kiszone ogórki
  • 1 cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 pęczka koperku
  • kilka gałązek natki pietruszki

Składniki na sos

  • 10 łyżek oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Kaszę ugotować w osolonym wrzątku i osączyć Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania.
  • Kabanosy i ogórki pokroić ukośnie w plasterki, cebulę obrać, posiekać, papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, koperek i natkę pietruszki, posiekać.
  • Sos; oliwę połączyć z obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Wszystkie składniki razem wymieszać, polać sosem i jeszcze raz przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]