SAŁATKA RYŻOWA Z SZYNKĄ


Składniki

  • 20 dag ryżu parboiled
  • 30 dag szynki w kawałku
  • 20 dag pomidorów koktajlowych
  • 1 ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki

Składniki na sos

  • 15 dag twarożku ziołowego
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ryż ugotować na sypko Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić.
  • Szynkę pokroić na zapałkę, pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół, ogórek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, rzodkiewki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w półplasterki.
  • Sos; serek utrzeć z mlekiem, oliwą i octem, szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać, dodać do serka, całość przyprawić solą i pieprzem.
  • Wszystkie składniki razem wymieszać, polać sosem i jeszcze raz przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Sałatkę ryżową z serem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]