MARYNATA OSTRA


Składniki

  • 3 łyżki oliwy ekstra vergin 
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki sosu Tabasco
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z miodem i koncentratem pomidorowym, dodać sos Tabasco, sól, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do skrzydełek i udek kurczaka, steków wołowych i żeberek wieprzowych

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę ostrą inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]