Składniki
-  60 dag wątróbki cielęcej
 -  25 dag fasolki szparagowej
 -  6 pomidorów
 -  3 cebule
 -  2 ząbki czosnku
 -  5 łyżek oliwy
 -  1 szklanka bulionu warzywnego
 -  2 listki laurowe
 -  kilka ziaren pieprzu czarnego
 -  sól, pieprz, cukier
 -  kilka gałązek bazylii
 
Etapy przygotowania
-  Wątróbkę opłukać, oczyścić z błony, pokroić w dużą kostkę.
 -  Fasolkę umyć, oczyścić z włókien, pokroić na kawałki, cebulę obrać, pokroić w piórka, czosnek obrać, drobno posiekać.
 
-  Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w dużą kostkę.
 -  Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cebulę i czosnek, dodać fasolkę i pomidory, wlać bulion warzywny, dodać listki laurowe i ziarenka pieprzu, posolić, wymieszać, dusić pod przykryciem, aż fasolka będzie miękka.
 -  Wątróbkę oprószyć pieprzem, obsmażyć na 3 łyżkach oliwy, dodać do duszonych warzyw, wymieszać, całość dusić jeszcze około 5 minut, przyprawić solą i cukrem.
 -  Gulasz podawać przybrany listkami bazylii.
 
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy