PARÓWKI SMAŻONE W BOCZKU PANIEROWANYM


Składniki

  • 12 cienkich parówek
  • 12 cienkich długich plastrów wędzonego boczku
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 12 łyżek tartej bułki
  • olej
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Parówki obrać z osłonek, każdą owinąć plastrem wędzonego boczku, panierować kolejno w mące, następnie w roztrzepanych jajkach doprawionych solą i pieprzem, a na końcu w tartej bułce.
  • Parówki smażyć na rozgrzanym oleju przewracając je tak, by z każdej strony nabrały złocistego koloru.
  • Usmażone parówki pokroić na 3 części lub w całości ułożyć na półmisku, przybrać gałązką natki pietruszki.
  • Podawać na gorąco lub zimno z sosem czosnkowym, pomidorowym lub tatarskim.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Sos czosnkowy ; Sos pomidorowy ; Sos tatarski

Kulinarek poleca; Parówki grillowane z boczkiem ; Parówki pieczone w boczku

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]