PARÓWKI PIECZONE W BOCZKU


Składniki

  • 6 grubych parówek
  • 12 cienkich długich plastrów wędzonego boczku
  • 15 dag suszonych śliwek bez pestek
  • 3 łyżki musztardy rosyjskiej
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Parówki obrać z osłonek, naciąć wzdłuż do środka na całej długości (uważając aby parówek nie przekroić całkowicie), środki nacięć posmarować musztardą, nadziać suszonymi śliwkami przekrojonymi na pół, każdą parówkę owinąć 2 plastrami wędzonego boczku.
  • Parówki ułożyć  w brytfance lub na blasze do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do temp. 170 – 180 stopni C do czasu, aż boczek się zarumieni.
  • Podawać na gorąco z musztardą i białym pieczywem, przybrać gałązką natki pietruszki.

 

Info Kulinarka

Wyśmienita potrawa na każdą okazję znakomita przystawka do zimnego piwa

Kulinarek poleca; Rady dotyczące musztardy

Kulinarek poleca; Parówki grillowane z boczkiem ; Parówki smażone w boczku panierowanym

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]