PARÓWKI GRILLOWANE Z BOCZKIEM


Składniki

  • 8 parówek
  • 8 długich plastrów wędzonego boczku
  • 15 dag żółtego sera
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki

Etapy przygotowania

  • Parówki obrać z osłonek, naciąć wzdłuż (nie przecinać do końca), plastry boczku z jednej strony oprószyć papryką, ser pokroić w długie słupki.
  • Parówki w nacięciach grubo posmarować musztardą, następnie w nacięcia włożyć słupki sera, każdą parówkę zawinąć w plaster boczku przyprawioną stroną do środka, ułożyć na aluminiowej tacce, grillować około 5 minut często je obracając, aż boczek się zarumieni.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące musztardy

Kulinarek poleca; Parówki pieczone w boczku ; Parówki smażone w boczku panierowanym

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]