Składniki
- 8 parówek
- 8 długich plastrów wędzonego boczku
- 15 dag żółtego sera
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
Etapy przygotowania
- Parówki obrać z osłonek, naciąć wzdłuż (nie przecinać do końca), plastry boczku z jednej strony oprószyć papryką, ser pokroić w długie słupki.
- Parówki w nacięciach grubo posmarować musztardą, następnie w nacięcia włożyć słupki sera, każdą parówkę zawinąć w plaster boczku przyprawioną stroną do środka, ułożyć na aluminiowej tacce, grillować około 5 minut często je obracając, aż boczek się zarumieni.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące musztardy
Kulinarek poleca; Parówki pieczone w boczku ; Parówki smażone w boczku panierowanym