Składniki
- 200 ml majonezu
- 2 ogórki konserwowe
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 cytryny
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Jajko ugotować na twardo, wystudzić, obrać Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, żółtko drobno posiekać.
- Majonez wymieszać z posiekanym żółtkiem, drobno posiekanymi ogórkami, obraną i drobno posiekaną cebulą, posiekaną natką pietruszki i posiekanym szczypiorkiem.
- Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Info Kulinarka
Wyśmienicie podkreśla smak jaj gotowanych na twardo, każdej wędlin i zimnej pieczeni, znakomicie podkreśla smak gotowanych ryb podawanych na zimno
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Sos tatarski z grzybkami