SOS TATARSKI


Składniki

  • 200 ml majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajko ugotować na twardo, wystudzić, obrać Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, żółtko drobno posiekać.
  • Majonez wymieszać z posiekanym żółtkiem, drobno posiekanymi ogórkami, obraną i drobno posiekaną cebulą, posiekaną natką pietruszki i posiekanym szczypiorkiem.
  • Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienicie podkreśla smak jaj gotowanych na twardo, każdej wędlin i zimnej pieczeni, znakomicie podkreśla smak gotowanych ryb podawanych na zimno

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Sos tatarski z grzybkami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]